|
Service Forum support board, PC repair, unlocking solutions
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
mamaia2005 Nou Venit
|
Posted: Tue Dec 06, 2011 10:32 pm Post subject: Fujitsu AMilo pi 1536 |
|
|
am si eu o problema cu modelul asta de laptop ... nu pot instala xp-ul pe el ... nu pot sa schimb in bios Ultra DMA si sa schimb din Sata in ahcpi sau ide
plss am nevoie urgent de ajutor ca nu mai stiu ce sa mai fac ... e prima oara cand patesc asa ceva la un laptop ... am instalat o gramada pana acum si nu am mai patit asa ceva |
|
Back to top |
|
|
victor S.F. Boss
|
Posted: Tue Dec 06, 2011 11:06 pm Post subject: |
|
|
Trebuie numai sa schimbi SATA mode din AHCI in IDE Compatibility. Dar sa ai acces cin BIOS a administrator.
Sau foloseste nLite si "gateste" un XP CD cu drivere INTEL AHCI SATA incluse (daca nu gasesti o imagine de XP FSC OEM pe net). Este cel mai corect sapui AHCI, creste viteza de access findca suporta citire predictibila. _________________ Victor Voinea
ALLservice HQ, Romania. |
|
Back to top |
|
|
mamaia2005 Nou Venit
|
Posted: Tue Dec 06, 2011 11:12 pm Post subject: |
|
|
victor wrote: | Trebuie numai sa schimbi SATA mode din AHCI in IDE Compatibility. Dar sa ai acces cin BIOS a administrator.
Sau foloseste nLite si "gateste" un XP CD cu drivere INTEL AHCI SATA incluse (daca nu gasesti o imagine de XP FSC OEM pe net). Este cel mai corect sapui AHCI, creste viteza de access findca suporta citire predictibila. |
si cum pot sa intru ca adminstrator in bios ca sa il modific de acolo ca am mai incercat odata sa fac cd-uri bootabile cu sata si nu a vrut deloc ... am reusit sa il pacalessc un pic... am luat hdd dupa el si l-am pus pe alt laptop si i-am dat format apoi am preinstalat win xp -ul si nu a vrut nici asa ... apoi am zis hai sa il duc pana la capat poate poate ... chiar daca imi instala drivrelede la celalalt laptop am zis ca poate intru in safe mode si de dezinstalez de acolo dar deh ... booteaza si apoi nu ma lasa sa intru nici in safe mode ... in nici o culoare |
|
Back to top |
|
|
mamaia2005 Nou Venit
|
Posted: Wed Dec 07, 2011 12:33 am Post subject: |
|
|
mamaia2005 wrote: | victor wrote: | Trebuie numai sa schimbi SATA mode din AHCI in IDE Compatibility. Dar sa ai acces cin BIOS a administrator.
Sau foloseste nLite si "gateste" un XP CD cu drivere INTEL AHCI SATA incluse (daca nu gasesti o imagine de XP FSC OEM pe net). Este cel mai corect sapui AHCI, creste viteza de access findca suporta citire predictibila. |
si cum pot sa intru ca adminstrator in bios ca sa il modific de acolo ca am mai incercat odata sa fac cd-uri bootabile cu sata si nu a vrut deloc ... am reusit sa il pacalessc un pic... am luat hdd dupa el si l-am pus pe alt laptop si i-am dat format apoi am preinstalat win xp -ul si nu a vrut nici asa ... apoi am zis hai sa il duc pana la capat poate poate ... chiar daca imi instala drivrelede la celalalt laptop am zis ca poate intru in safe mode si de dezinstalez de acolo dar deh ... booteaza si apoi nu ma lasa sa intru nici in safe mode ... in nici o culoare |
gata am gasit solutia ... dau cu el de pamant de vreo 4 ori si daca nu isi revine il resetez manual cu barosul ) ... am luat 4 versiuni de xp cu sata, raid , ahci si tot degeaba ... |
|
Back to top |
|
|
victor S.F. Boss
|
Posted: Wed Dec 07, 2011 12:42 am Post subject: |
|
|
Clar, asa scapam de dureri.
Dar eu zic sa te duci la fujistu-siemens si sa downloadezi driverul AHCI exact pt modelul tau. Apoi instalezi nlite si iti pregatesti propriul CD XP SP3 cu driverele corecte.
Sau intri in BIOS cu parola de administrator (nu in user mode, ca nu poti modifica nimic) si dezactivezi AHCI si pui SATA in IDE mode. Copiezi driverele pe o discheta si cand instalezi XP, apesi F6 si bagi discheta cu drivere AHCI intr-o unitate floppy USB, e un pic mai complicat... _________________ Victor Voinea
ALLservice HQ, Romania. |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|